Regionale samenwerking

Veilig mailen

Veilig Mailen

Wanneer je privacygevoelige informatie wilt versturen, zoals patiëntgegevens, is het belangrijk dat deze informatie niet op straat kan komen te liggen. Met Zorgring Veilig Mailen kunnen zorgverleners informatie veilig met elkaar delen omdat berichten versleuteld worden verstuurd. Het uitwisselen van medische of vertrouwelijke gegevens via e-mail vereist een veilige mailoplossing. Zorgverleners dienen passende maatregelen te nemen om op een verantwoorde wijze te mailen. In de norm NTA7516 is dit uitgeschreven.

Veilig mailen wordt vernieuwd!

Wellicht heb je het al gehoord, maar de dienst Veilig Mailen wordt vernieuwd. Zorgring is een samenwerking aangegaan met Zivver om een toekomstbestendige oplossing te bieden die voldoet aan alle vereisten op het gebied van veiligheid. Als je op dit moment gebruik maakt van een veilig mail oplossing van Zorgring heeft dit gevolgen voor jouw huidige overeenkomst. Bekijk hieronder welke optie voor jou van toepassing is.

Vanwege de nieuwe dienstverlening zullen emailadressen eindigend op @zorgring.nl of @subdomein.zorgring.nl eind dit jaar komen te vervallen.

Vanaf het nieuwe jaar zullen deze klanten gebruik moeten gaan maken van emailadressen met een eigen domeinnaam, bijvoorbeeld het domein van uw website. Vanzelfsprekend ondersteunt Zorgring jou hierbij! Hieronder is het mogelijk om een proefberekening te maken voor uw nieuwe pakket.

Wilt u Veilig mailen definitief aanvragen? Vul dan dit formulier in zodat wij u een passende offerte kunnen sturen.

 

Je maakt gebruik van de bovenstaande mailoplossing, dan helpen wij om de overstap naar Zivver te maken. In week 42 (vanaf 14 oktober) nemen wij contact op over deze overstap.

Veilig Mailen WebVeilig Mailen StandaardVeilig Mailen CompleetZorgring Werkplek
Beheer*ZorgringZorgringZorgringZorgring
Domeinnaam (.nl)Eigen domeinEigen domeinEigen domeinEigen domein
Mailboxgrootte2 GB50 GB50 GB50 GB
NTA7516 Compliant Veilige Mail
(vanaf eind 2024)
Benaderbaar viaWebversie & mobiel OutlookWebversie, mobiel & desktop app OutlookWebversie, mobiel & desktop app OutlookWebversie, mobiel & desktop app Outlook
Mogelijkheid tot Shared mailbox*
Outlookwebweb + eigen desktop appweb + desktop appweb + desktop app
Word--web + desktop appweb + desktop app
Excel--web + desktop appweb + desktop app
PowerPoint--web + desktop appweb + desktop app
Teams_-web + desktop appweb + desktop app
OneDrive__✓ 1 TB✓ 1 TB
Microsoft Defender___
Werkplekondersteuning
(Zorgring netwerk verplicht)
___
Kostprijs per mailbox p.m.€ 5,37**€ 7,20**€ 22,70**Op aanvraag

 *)Naast beheer door Zorgring is het ook mogelijk om het beheer in eigen hand te houden of dit door een andere partij te laten verzorgen. Wij gaan hierover graag in gesprek. 
**)Excl. BTW, aanmaakkosten en domeinnaamkosten.

Prijsindicatie

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende Veilig Mailen opties.  Let op: bovengenoemde prijzen zijn alleen van toepassing voor organisaties met minder dan 100 medewerkers, waarvoor wij ook het Microsoft Office 365 beheer doen.  Ben je benieuwd wat de kosten voor jouw organisatie gaan zijn? Gebruik dan onze tool om een proefberekening te maken.

Om jouw aanvraag verder in behandeling te nemen vragen we je om dit formulier in te vullen en met ons te delen.

 

Huidige Veilige domeinen

Ben je nog niet overgestapt op een nieuwe oplossing van Veilig Mailen, en wil je controleren of jouw domeinen veilig zijn? Vul dan hieronder jouw mailadres(sen) in en controleer of deze domeinen aangesloten zijn op veilig mailen van Zorgring. 

 

Contact

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? In onze FAQ beantwoorden we de meest gestelde vragen over Veilig Mailen of de NTA7516.

Is jouw vraag na het lezen van de FAQ nog niet beantwoord? Bel dan met onze servicedesk. Zij helpen jou graag verder en kijken samen met jou welk pakket het beste bij jouw organisatie past. 

 

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?